No Password
Aquesta producció més recent combina la nova creació musical
contemporània amb la multimèdia. El resultat és un espectacle on la
música, el vídeo i la il·luminació s’integren per formar una experiència
única.
No Password ofereix una reflexió des de l’ésser humà cap al seu
entorn actual, en el qual és analitzat pel Big Data i interactua amb les
xarxes socials i la cultura de masses. Al mateix temps, observa com
la intel·ligència artificial evoluciona cap una mena d’autonomia.
ARTISTES
Fernando Pascual, violí
ROBERTO ZANATA
Nascut a Cagliari, Itàlia, on també es va llicenciar en Filosofia. Compositor, músic i musicòleg de música electrònica, va estudiar i es va graduar en composició i música electrònica al Conservatori de Càller. Va escriure música de cambra, música per a teatre, música per ordinador, música electroacústica i acústica així com obres multimèdia. És professor de música electrònica al conservatori de Cesena.
MIGUEL ÀNGEL BERBIS
La seua intensa activitat com a compositor, docent, investigador i director artístic emmarquen la seva trajectòria. Té un catàleg d’obres especialitzades en noves tecnologies aplicades a la música actual interpretades en festivals internacionals com ara el Festival Carmelo Bernaola de Vitòria-Gasteiz, el cicle de concerts Opus de Bordeus, el Rafel Festival de València, la Trobada Internacional de Compositors de la Fundació ACA de Palma, el festival de música contemporània de Còrdova, el Festival de l’AMEE (Associació de música Electroacústica d’Espanya), el festival ME_MMIX (Festival de música electrònica, mixta i vídeo projecció) de Palma, el festival Ensems, el festival Fòrum Wallis de Suïssa i el CMMAS a Mèxic entre d’altres.
Com a investigador, aborda el procés creatiu-performatiu sobre les possibilitats de creació de la composició assistida per ordinador de manera que obté el DEA per Universitat de València. Imparteix conferències per divulgar i promoure l’interès en les noves tecnologies i el treball en equip entre intèrpret-creador. És director artístic de l’Ensemble d’Arts des de la seua creació, així com a impulsor de la creació del Festival Internacional “Rafel Festival”.
Actualment és catedràtic de tecnologia musical al Conservatori Superior de Música de Castelló.
CONXI VALERO
Titulada superior de Cant pel Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València.
És membre fundador d’Ensemble d’Arts, i ha participat en 6 edicions del festival internacional Rafel Festival, en les que va estrenar obres de Voro García, Miguel Farías, Carlos D. Perales, Sergio Blardony, Jesús Salvador Chapi i Miguel Ángel Berbis, a més d’interpretar obres de repertori com ara la Sequenza III de Luciano Berio i Lonh de Kaija Saariaho.
Ha participat com cantant-actriu a les produccions d’Ensemble d’Arts “La Flor de Gaudafí”, “Ausiàs March i el foll Amor”, “Fantasia Canina” i “El Viatge de Nena” , així com en la producció de l’Institut Valencia de la Cultura “Happy End” de Bertolt Brecht amb música de Kurt Wail, sota la direcció escènica de Salva Bolta i la direcció musical de Jesús Salvador Chapi i també “La tradició a l’escena contemporània” estrenada al Festival Ensems.
També ha participat com intèrpret i solista en altres festivals internacionals com el Festival Carmelo Bernaola de Vitoria-Gasteiz i el Festival Forum Wallis de Suissa.
FELICITA BRUSONI
Felicita és soprano, intèrpret vocal i candidata a doctorat en investigació artística a la Universitat de Lund. La seva recerca es refereix a les tècniques vocals esteses per al repertori contemporani, que tracta per a veu solista, amb electrònica o altres instruments. També va tenir experiència amb la música antiga i barroca (va gravar els Oratoris de Carissimi per al segell Bongiovanni).
És cofundadora d’Helmut Duo juntament amb el pianista Matteo Bogazzi, i forma part dels conjunts vocals Fragmente i Voxnova Italia.
El repertori d’òpera i teatre musical va des de la música de principis del segle XX (Britten, Menotti, Puccini) fins a la contemporània (estrenes d’Abou Diab, Avramidou, Corpolongo, Dapelo, Wong, Viel).
Ha cantat estrenes escrites per a ella per compositors italians i estrangers en festivals i teatres nacionals i internacionals, com ara Biennale di Venezia, Darmstädter Ferienkurse, Festival Aperto Reggio Emilia, John Cage Orgel Foundation, Livorno Music Festival, Lund Contemporary, Musica Futura (L). ‘Aquila), New Music Project San Marino, Ravenna Festival, Rondò by Divertimento Ensemble, Sound Spaces (Malmö), Spazio Musica (Càller), Stockhausen-Konzerte und -Kurse Kürten, Teatro de Piacenza, Teatro Ariosto (Reggio Emilia), Teatro Chiabrera (Savona).
Va ser guardonada com a “Millor intèrpret cantant” al New Music Project San Marino 2018 i amb el “Premi del Jurat” al Festival Note tra i Calanchi (Bagnoregio) 2019.
Després dels seus estudis a l’Acadèmia Filharmònica i de la llicenciatura en DAMS a la Universitat de Bolonya, va obtenir una Llicenciatura en Cant, un Màster de primer nivell en Música de Cambra Vocal al Conservatori de La Spezia i un Màster de Segon Nivell en Música Vocal i Teatre Musical Contemporani al Conservatori de Ravenna.
FERNANDO PASCUAL
Naix a València el 1988. Estudia a València i Madrid amb M. Kovarik, A. Shestiglazov, S. Fatkulin i I. Malinovski. Com a solista, és primer premi als concursos nacionals Ximén d’Urrea (L’Alcora) i Ruperto Chapí (Villena) i al Concurs Internacional «Jugend Musiziert» 2004 (Villingen-Schwenningen, Alemanya). Com a membre de diverses agrupacions de cambra, ha obtingut un Primer Premi al IV Concurs de Música de Cambra d’Alzira (2013) i un Segon Premi i Premi al Millor Intèrpret al XIII Concurs de Música de Cambra «Ecoparque de Trasmiera». Ha estat convidat a actuar a festivals com l’Internacional de Santander, Internacional de Música de Morella, Festival de Música de la Fundació Joan de Borbó (Segòvia) i Festival d’Estiu de Torreblanca (Castelló). Entre 2010 i 2017, ha treballat regularment en l’Orquestra de València i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. És Llicenciat en Filologia Alemanya per la Universitat de València, Màster en Música per la Universitat Politècnica de València i Doctor en Investigació en Humanitats, Arts i Educació per la Universidad de Castilla-la Mancha. En 2018 accedeix per oposició a al cos de catedràtics de Música i Arts Escèniques de la Junta d’Andalusia, amb la qualificació més alta de la seva promoció. Ha exercit la docència als conservatoris superiors de Màlaga i Granada. Des de 2021 ocupa una càtedra de violí al Conservatori Superior «Salvador Seguí» de Castelló.
Publicacions:
• Garnier, J.-F., Six Duo Concertans pour Hautbois et Violon, Op. 7. Pròleg i edició crítica. (Wegscheid: Kammermusikverlag, 2020)
• Schaffrath, C., Sei Duetti a Cembalo obligato e Violino o Flauto Traverso, Op. 1. Duetti I, III y V. Pròleg i edició crítica. (Wegscheid: Kammermusikverlag, 2020)
• Mattheson, J., El perfecto maestro de capilla. Estudio preliminar y traducción crítica. 2 vols. (València: EdictOràlia, 2021)
JAVIER BERBIS
És titulat superior en flauta travessera l’any 2011 pel Conservatori Superior de música “Salvador Seguí” de Castelló. És màster en música per la Universitat Politècnica de València l’any 2017.
Destaca en la seua trajectòria musical la pràctica en la música de cambra i el seu compromís amb la creació contemporània i la música d’avantguarda que l’han conduit a estrenar des del 2008 una gran quantitat d’obres dirigides a la flauta travessera de compositors de distintes nacionalitats. Ha col·laborat en grups i ensembles de música contemporània com Art’s XXI o Nomos Grup en el Palau de la Música de València, i també en aules i masterclass de composició contemporània i electroacústica. Ha participat en diverses edicions del VIPA’s Festival en l’estrena d’obres de cambra i solista. Ha interpretat concerts per a flauta del repertori clàssic. Ha sigut professor de música de cambra des de 2016 i professor de flauta travessera en el Conservatori Superior de Música “Manuel Massotti Littel” de Murcia en 2018-2019. En l’actualitat és professor del departament d’orquestra i música de cambra al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló. Compagina l’activitat docent amb la pràctica investigadora. També, és flauta solista d’Ensemble d’Arts des de la seua creació en 2012, dedicant-se a l’estrena d’obres emmarcades en un llenguatge d’actualitat, així com la fusió de diferents disciplines artístiques i tecnologies per a les arts.